Sajnos kissé másképp valósultak meg a dolgok. A vallási rajongók őszinte megütközésére Genovánál nem akart megnyílni előttük a tenger, hogy száraz lábbal masírozhassanak át Palesztinába. (Megjegyzem, szerencséjükre: hosszú kutyagolás lett volna, úttalan tengerfenéken, de hát Jézus persze azt is megkönnyíthette volna, ha elég csengő hangon zengik az egyházi énekeket a templomi zászlók alatt.) Sokan már ott szétszéledtek, az útra kelt maradék pedig a keresztény hitre áttérni valamilyen rejtélyes okból nem akaró (az Úr útjai kifürkészhetetlenek...) szaracénok fogságába esett, a fiúkat kasztrálták és rabszolgapiacon eladták, a lányokat háremekbe hurcolták. Ez lett egy siralmasan hülye ötlet tragikus vége.

Eltelt hétszáz esztendő, amelynek során az iszlám megkísérelte meghódítani Európát, a török hadak Bécsig jutottak, Magyarország majdnem belepusztult az Európát és saját magát védő háborúzásba. Az iszlám világ később meggyengülve feladta világhódító terveit, de nemrég leporolta őket. És zseniális ötlete támadt: ismételjük meg a gyermekhadjáratot, hátha Allah megteszi azt a csodát, amelyet Jézus megtagadott a híveitől! Hiszen kellően nagy tömegben a fegyvertelen ember a leghatásosabb fegyver! Ne ágyúval, karddal vonuljunk fel, hanem megtört tekintetű asszonyok karján bájosan mosolygó kisdedekkel! A keresztények éppúgy nem tudnak ellenállni az ilyenek látványának, mint a fehér ember új vallásának hívei, a liberálisok. Csak vonulunk és vonulunk, jól megszervezve, okostelefonra letöltött térképekkel, kapcsolatokkal, kiokosításokkal, csak megyünk, békésen, mint életveszély elől menekülő családok – ahogy Mária, a gyermek Jézus és Szent József menekült csacsiháton a csecsemőgyilkos Heródes elől Egyiptomba. Ki űzhetne vissza minket? Ki ne adna állampolgárságot, szociális lakást, teljes ellátást, havi apanázst az ilyeneknek? Felkerekedünk százezer- és milliószám, visszük magunkkal a hitünket, a vallásunkat, ki tagadhatja meg tőlünk, hogy mecseteket építsünk, és az egész befogadó ország a müezzin hangjára ébredjen? Senki! És majd ha elég sokan leszünk, bevezetjük a sariát, kardélre hányjuk, aki nem kuporodik le imádkozni naponta ötször! Minket sért, ha fejkendő nélküli nőt látunk az utcán, tessék, viseljék az őshonosok is! Európa iszlám lesz!

És lőn: Allah csodát tett! Elvette az európaiak eszét. A liberálisok azt szajkózzák, hogy nincsenek nemzetek, csak emberek vannak. A keresztények azt, hogy a feladatunk nem lehet más, mint a feltétel nélküli segítés. A muzulmánok meg röhögnek a markukba. Ők jól ismernek egy mondást: akit Allah el akar veszejteni, annak előbb elveszi az eszét... Allah hatalmas!